Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu ska man sitta i sitt hem och frysa igen

Gavlegårdarna, nu ska man sitta i sitt hem och frysa. Det är skamligt av er att inte kunna sätta på värme så at elementen inte ger kyla ifrån sig. Är "fisljumma" element för dyrt så höj hyran och sätt på värme. Hyran är redan hög, men man får inget för pengarna.

Inte nöjd

Svar direkt: Ju kallare väder desto varmare vatten pumpas ut till dina element

Hej!

Trots att det börjar bli höst har vi fortfarande relativt varma dagar. Nätterna är däremot kallare och då får vi ofta frågor om varför elementen är avstängda i våra lägenheter.

Svaret är att vi inte stänger av några element.

I alla våra fastigheter styrs värmen helt automatiskt genom givare som finns placerade på utsidan av husen. Ju kallare väder desto varmare vatten pumpas ut till dina element.

Hur varmt ska det då vara i din lägenhet för att du inte ska frysa? Boverket rekommenderar ett intervall mellan 20 och 22 grader.

Gavlegårdarna har tillsammans med den lokala Hyresgästföreningen kommit fram till ett målvärde på 21 grader, men när temperaturen utomhus förändras kan det ta en stund för systemet att hitta rätt balans. Då kan det ibland kännas som att det blir kallt i lägenheten, men det ska rätta till sig på någon dag.

Att elementet känns kallt betyder heller inte att det verkligen är för kallt i lägenheten. Elementet känner automatiskt av när det är rätt temperatur i rummet och slår då av. När elementet svalnar kan det kännas kallt, men så fort rumstemperaturen går under 21 grader slår det igång igen.

På vår webbplats finns flera tips på vad du kan göra för att få en skönare inomhustemperatur. Där finns även en film att titta på. Gå in på gavlegardarna.se och skriv värme i sökfältet.

Hälsningar

Thomas Alsmyr

arbetsledare Drift Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare