Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu var polisen här igen – jag är inte trygg hos Gavlegårdarna

Hej Gavlegårdarna.

Nu var polisen på besök i mitt hus igen. Jag kan inte säga hur ofta de är här då jag inte står vid fönstret hela dagarna. Men tillräckligt ofta för att det inte ska kännas bra.

Det är ett hus med fyra portar. Här bor vi, gamla, unga, och barn. Och några, som inte förstår skillnaden på ditt och mitt. Problemen i huset har funnits långt innan jag flyttade in, men sedan jag flyttade in i september 2018 har jag och flera med mig haft inbrott våra förråd i källaren, mitt förråd har de brutit upp sex gånger.

Nästan allt förutom de möbler och kläder som fanns där är stulet, det vill säga allt jag ägde men inte fick plats med i min bostad. Jag har blivit av med min cykel. Min vän blev av med sin cykel. Likaså min syster. Allt utanför detta hus!

En kväll när jag kom hem möttes jag av en ensam och okopplad rottweiler nere i källargången. Och strax efter var förråden uppbrutna, igen. Jag måste ta med mig en vän för att våga gå ner och tvätta, tvättstugan ligger i samma korridor som förråden.

Gavlegårdarna vet vilka personer som är ansvariga. Gavlegårdarna har bedyrat för Hyresgästföreningen att låsen ska uppdateras och taggar införas, men detta har inte hänt. Det måste få ett slut.

I skrivande stund är polisen åter på besök. Bara andra gången i dag!

Kanske dags att deponera hyran hos länsstyrelsen?

Besviken hyresgäst

Svar direkt: Polisen kommer för att komma tillrätta med de problem du beskriver

Att känna sig trygg i sitt boende och få ha sina saker i fred är självklart viktigt för trivseln och något vi jobbar aktivt för. Du beskriver ett antal olika problem. För att komma till rätta med dessa krävs ett samarbete mellan olika aktörer.

Vi har ett nära samarbete med både polis och andra myndigheter i syfte att lösa problem som uppstår i våra fastigheter och områden. Vi har ett ansvar att agera inom ramen för hyreslagen, men du beskriver också flera brott där polisen har ansvaret att utreda och där åklagare och domstol utdömer påföljder.

Vi förstår att det kan upplevas otryggt att polisen ofta besöker en viss adress, men de gör det för att komma tillrätta med den typ av problem som du beskriver. På samma sätt använder vi vår trygghetsjour som åker ut och ronderar våra fastigheter för att försöka förebygga otrygghet och brott.

Vi bygger också ut och ser över låssystem och skalskydd på våra fastigheter för att minska risken för inbrott och annan otrygghet men det tar som många andra åtgärder tid att genomföra.

Det framgår inte av insändaren vilken adress just dina synpunkter gäller, därför kan jag inte svara mer specifikt om vad som sker just där.

Det jag kan säga är att vi alltid arbetar aktivt med de problem som vi får kännedom om, ibland kanske det uppfattas som att vi inte gör något trots att det arbetas intensivt. Det kan dels handla om de tidsgränser som finns i olika lagstiftningar men också att vi av olika skäl inte kan och/får informera om allt arbete som pågår.

Du är välkommen att kontakta vårt kundcentrum för att komma i kontakt med någon som kan svara mer specifikt om dina frågor kopplade till just din adress.

Niclas Lind

förvaltningschef Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare