Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya broar ingen lösning, bygg fler rondeller i stället

Jag tror inte fler broar kommer lösa trafikproblemen i framtiden. Risken finns att trafiken kommer att öka enormt med tanke på flera nya bostadsområden i ett redan tätbebyggt och trafiktätt område. Fattar egentligen inte alls hur det ska kunna fungera.

Rondeller skulle behövas överallt egentligen, men framförallt på Fältskärsleden från utfarten från Öster till Dalapalatset. Brandkåren borde nog vara på annan plats. En utryckning i framtiden kommer orsaka en lång trafikstockning, men allt det där vet ni ju redan.

Tänk om det inte fanns rondeller från Österbågen till Hemlingby köpstad. Det blev ju katastrof. Trots rondellerna ringlar sig bilkön lång efter 16.00. Satsa på rondeller överallt.

Ta bort hindret vid bussvägen från skateparken in till Öster och öppna för genomfart för personbilar, men inte för bussen. Busshållplatserna på Öster/Nygatan kunde flyttas till Kanalen, som är Hyresgästföreningens lokal. Utvidga vändplanen där för bussen. Där kanske busschauffören kunde få en chans att gå på toaletten också.

När man nu också öppnar Tullhuset med bland annat. en Coopbutik och sedan en Icabutik på gamla Läkeroltomten behövs naturligtvis fler parkeringsplatser, vilket väl säkert ingår i planeringen. Men var ska det få plats med en parkeringsplats för att besöka Tullhuset? Parkeringshus, eller?

En framtida busshållplats kanske kommer att behövas vid ån mellan Tullhuset och Fältskärsleden?

Ja, huvudet kokar av tankar och idéer. Planerna är säkert redan klara, men det skadar väl inte att dela med sig av de tankar man har. Insändarsidan är min hjärnas rondell, kan man säga.

Positiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare