Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya Kulturhuset/biblioteket bör byggas på Slottstorget

Gunnar Lidfeldts och Tomas Attorps debattartikel i GD den 28 september är fantastisk skriven med vision och förutseende. Husen är budgeterade att kosta 400 miljoner kronor och blir iögonfallande, kommer att väcka uppmärksamhet och nyfikenhet med ett tilltalande arkitektur på Slottstorget.

Det blir ett viktig landmärke och skapar en önskvärd balans i centrala Gävle mellan teatern i norr, Rådhuset i mitten och Årummet och Slottstorget på Söder. Äntligen får torget en vacker byggnad!

Dessutom bör Henry Moores skulptur flyttas enligt förslaget av arkitekt Hans Beskow förslag.

Nuvarande stadsbibliotekets design är faktiskt rentav tråkig och uppmuntrar inte inspiration och nyfikenhet. Därför tycker jag tycker att Gävle kommuns ansvariga politiker ska ta Lidfeldt och Attorps förslag på allvar! Bättre finns inte!

Då behöver nuvarande bibliotekspersonal och innehållet inte flyttas utan fortsätta som vanligt tills inflyttningen i den nya byggnaden. Därmed kostar det mindre och blir mindre besvär. besvär.

Med höga förväntningar om ett mycket vackrare Gävle som jaa tycker så mycket om.

Mary Sundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare