Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya Vasaskolan är en halvmesyr

Jag håller med Gävle Gille om kritiken mot förslaget på tillbyggnad av nya skollokaler på Vasaskolans gård. Utformningen blir oproportionerlig då det ser ut att saknas en eller två våningar.

När man bygger nytt måste man i första hand tillgodose behovet och sedan gestalta det med eventuella nödvändiga kompromisser. Det nya huset räcker inte för att tillgodose behovet. Behovet är nya, fler ändamålsenliga lokaler och att förtäta för att underlätta logistiken.

Som en rekyl från rivningshysterin på 1970- och 80-talen förefaller nu modet att bygga stort och högt svikta. Det är som om tanken är att om det är smått så att det inte syns så kommer ingen att klaga.

Denna räddhågsenhet försvårar möjligheten att tillgodose behoven. Ska man ändå totalt förändra den skolmiljö som varit i över 100 år så måste man göra det ordentligt eller inte alls.

Värna, våga, vinn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare