Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ockelbo är för anonymt

Finns det ingen avdelning inom kommunen som har hand om turistfrågor?

Ockelbo är en naturskön kommun om ni inte redan visste det med höga berg, många sjöar och tjärnar, massor av rinnande vattendrag, både stora och små åar och mindre bäckar med ädelfisk. Ett rikt djurliv med älgar, björnar, vargar, lodjur med mera.

Vandringsleder, kanotleder, många mil av skogsvägar att utforska, lätt att stanna och övernatta och idka friluftsliv. Oerhörda områden med bär och svamp. Och så har vi Wij trädgårdar med restaurang och mycket att titta på om man gillar blommor och allt annat inom trädgård.

Problemet tycker jag är att kommunen är alldeles för anonym och blygsam. Sätt upp skyltar utefter vägarna som informerar om vad saker och ting heter. Namn på sjöar åar och berg. I centrala Ockelbo till exempel har vi en å som heter Testeboån som rinner under en bro som heter Sundsbron som kommer direkt från närliggande Bysjön, det vet vi som bor här men det kanske skulle vara intressant för en turist eller genomresande att notera detta. Detta kan även vara bra ur trafiksäkerhetssynpunkt, att veta var man är så att säga.

Så tveka inte Ockelbo kommun, vi har ingenting att skämmas över, vem vet, kanske någon faller för frestelsen och flyttar hit.

Tyvärr, om man ska vara petig saknas ett konkurrenskraftigt hotell på orten så att vi kan få besökarna att stanna kvar i vår kommun ett längre tag, det skulle handlarna och hela kommunen tjäna på .

Men det kanske inte är kommunens bekymmer.

En som inte ger upp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare