Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ökad elproduktion innebär alltid ett intrång i vår natur

Alla kalkyler pekar på ett ökat elbehov. För att möta det är det som att välja mellan pest och kolera. Att öka elproduktionen innebär alltid en kraftig ökning av intrång i vår natur. Är det inte dags att ifrågasätta vad vi använder elen till?

Vi har mycket billig el i Sverige som nu lockat hit de elslukande datahallar som nu etablerar sig. Det får kommunalråden att flina ikapp när de lyckas få en etablering till sin kommun.

Det man gör är att Sverige säljer ut vår natur till utländska företag som inte skattar i Sverige. Men det ger givetvis kortsiktigt många arbetstillfällen att skövla flera tusentals träd, grön markvegetation och dessutom bygga dessa elslukande datorhallar.

Men kan man inte hitta på några andra arbetstillfällen än det som förstör var natur är det rätt illa. Nu ska man till och med riskera vårt dricksvatten förutom att vissa av de planerade vindkraftverken kommer som ett välkommet tillskott i elproduktionen.

Allt detta för datorhallarna.

Bekymrad Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare