Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om du inte syns, klaga då inte om bussen åker förbi

Man ska aldrig sluta att förvånas hur framförallt vuxna personer inte tänker överhuvud taget. Jag jobbar som bussförare och har jobbat med det i ett antal år nu och säkert kört över 100 000 mil med bussen på våra vägar.

Nu under den mörka årstiden så vägrar folk använda sig av reflexer eller något annat för att synas, trots påpekande från de flesta av oss förare.

Många förstår vår frustration när det gäller belysning/reflex med förklaringar att "Jag har bytt jacka" eller "Tänkte inte på det men det ska jag göra nästa gång".

Det har dock hänt att vi mer eller mindre fått utskällning av passagerare när vi påtalat att vi inte sett dem förrän precis före hållplatsen. En av de värsta sa att han inte kunde ha reflex för han skulle ut på krogen!

Men den värsta jag hört var en gymnasieelev som stod vid hållplatsen helt mörkklädd och jag påpekade för honom att jag vill se någon belysning på honom i fortsättningen. Dagen efter så stod han där igen lika mörkt klädd.

Jag frågade honom om han kom ihåg vad jag sa åt honom dagen innan och svaret fick mig att verkligen tappa hakan. "Mina föräldrar säger att jag behöver vaken lyse eller reflex, jag står vid hållplatsen och det är din skyldighet att stanna."

Med en buss som väger cirka 15 ton och man ser dig kanske i gynnsamma förhållande på 20-30 meter, oavsett om kuren är upplyst eller inte, är det omöjligt att stanna säkert framför allt vid halt väglag.

Bli inte förbannad på föraren om hen kör förbi dig om du inte syns i tid!

Chaffisen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare