Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om jag låter kontot vara, blir jag skyldig banken 25 kronor i månaden?

Signaturen "Ni vill bara ha mina pengar" undrar vilken bank man ska välja. Det är en bra fråga. Förr satte man in pengar för att spara till något man ville ha och fick vänta på det.

Jag satte in en "sudd" för kommande eventualiteter, trots att jag visste att det inte var någon ränta. Nu vill banken ha 25 kronor i månaden för kontot så jag tänkte att jag tar ut pengarna. Men det var inte "bara". Banken hanterar inte kontanter!

Så om jag låter kontot vara blir jag då skyldig 25 kronor i månaden när banken "ätit upp" mitt sparkapital?

Nej, jag får väl finna mig i IT-åldern. Allt skulle bli så mycket enklare och så mycket smartare med datorer lät det i början. Visst, på många områden gäller det, men på andra har det gått lite väl fort.

För en fattigpensionär vars dator har pajat har allt blivit mycket krångligare. Och jag håller med insändarskribenten: Skaffar jag ett kort så kostar det. Varje gång jag betalar med kort tar banken en avgift. Och många gånger kan det kosta mer om du vill betala med kontanter.

Varför är vi diskriminerade?

Uppgiven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare