Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om jag tar hand om era gamla anhöriga, kan ni då ta hand om mina barn?

Jag läser fler och fler insändare från förskolepedagoger som beskriver en svår arbetssituation i dessa coronatider. Där ges uppmaningar till oss småbarnsföräldrar om hur vi ska förhålla oss för att undvika smittspridning. Senast 9/4 uppmanas vi att ha barnen hemma så mycket vi kan då verksamheterna är underbemannade och att det bland annat är problematiskt när föräldrar ändrar tider med kort varsel.

Vi måste alla göra vårt yttersta nu för att minska smittspridningen i samhället och jag som sjuksköterska har stor förståelse för hur det är att arbeta underbemannat då det är vår vardag, året runt. Jag förstår att ni vill ha ordning på tiderna men ingenting är som vanligt just nu.

Jag kan behöva ändra mina barns förskoletider med kort varsel då jag kan stå ensam med en svårt sjuk patient som jag inte kan lämna. Jag kan behöva ha mina barn på förskolan när jag själv är sjuk för att jag ska orka ta hand om andra som är sjuka när jag själv blir frisk.

Allt är inte svart eller vitt och jag tror att många av oss småbarnsföräldrar gör vårt bästa för att underlätta, men av de insändare jag läser så upplever jag ett klimat där barnen är en börda, vilket känns jättetråkigt.

Vi måste alla hjälpas åt nu. Om jag tar hand om era gamla anhöriga, kan ni då ta hand om mina barn under tiden? Då gör vi alla det vi är bäst på, och tillsammans kan vi lyckas rida ut den här svåra tiden...

Sjuksköterskan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare