Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om ni värnar om klimatet, varför inte bygga kraftverken längre ut till havs?

Svar till Svea Vind Offshore, GD debatt: Ni tror inte Vänsterpartiet är med i kampen för klimatet. Jag är ingen vänsterpartist men tycker att V har stått upp för vår natur genom att rösta nej till byggen vid Utposten 1. Heder åt V för detta.

Egentligen ska V svara på debattartikeln från ägarna i Svea Vind men jag är bland många som vill skydda Jungfrukusten.

Ni skriver med att byggandet av verken tillför flera hundra arbetstillfällen. Hittills har byggen av vindkraftverk mest haft utländsk arbetskraft. Varför ska vi tro på det denna gång?

Ni nämner också att Naturskyddsföreningen är positiv till projektet. Naturskyddsföreningen som tycker att nuvarande befolkning som berörs av byggena vid kusten ska sota för att tidigare generationer har haft det bra bo nära havet utan vindkraftverk som stör. Vilket konstigt resonemang.

Tyvärr är S, C och MP totalt tondöva när det gäller argument mot byggen vid Utposten 1. De upprepar som en papegoja ”Vi har bestämt oss”

Frågor som ställts till er vid flera tillfällen utan något svar:

Vem finansierar?

Vem är tänkt ägare? Är det ett kinesiskt bolag med kontroll av kinesiska staten som genom eventuellt bygge får kontroll över kusten intill Gävle?

Om ni värnar så om klimatet varför inte bygga alla verken längre ut till havs?

Anders Sandin

natur- och klimatvän och vän av Jungfrukusten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare