Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Operation Rimfrost är en god början

GD:s ledare den 25 maj dömde mer eller mindre ut effekterna av polisens Operation Rimfrost eftersom dödsskjutningarna inte har minskat.

Detta trots beslag av 700 vapen och 150 kilo sprängämnen samt att 250 häktningar har verkställts. Ledaren ger en negativ bild av polisens start på en hårdare strategi i kampen mot de kriminella gängen som skapar lidande och otrygghet för medborgarna.

Citatet från polishögskolan i Oslo om att Rimfrost närmast är kosmetisk. Ett annat citat från Expressen om fler kvarterspoliser borde inte GD tro på. Varifrån skulle alla dessa tas?

I vårt land finns ett omvittnat stort förtroende för polisens krävande arbete. Jag tycker att vi ska se på Operation Rimfrost som en god början på en intensifierad bekämpning av gängkriminaliteten vid sidan av övriga sociala insatser.

Allt har sin tid.

Kolbjörn Wilcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare