Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ord utan handling från verksamhetschefen i grundskolan

Ord utan handling är det som verksamhetschefen i grundskolan ger, precis som Barbro Sollbe skriver i insändaren "Att de inte inser vilken dålig reklam de gör för sin verksamhet" den 25 juni

För några år sedan vikarierade jag som lärare på en större kommunal grundskola. Jag hade två elever som hade dyslexi. Jag bad specialpedagogen, som var ny på skolan, att hon skulle hjälpa eleven.

Specialpedagogen blev förvånad när hon insåg att eleven inte hade blivit insatt i den teknik som fanns för dyslexi. När väl eleven hade fått de redskap han behövde satt han totalt fokuserad under lektionerna. Tidigare hade den eleven blivit anklagad för att inte vilja jobba under lektionen! något som motbevisades helt här.

Det här visar att även om teknik finns så är det inte säkert att den kommer eleverna till godo. Jag ångrade efteråt att jag inte gick ut i media med den här informationen. Kanske stoppades jag av att jag skulle få just de kommentarerna som verksamhetschefen gav i svaret till föräldern. Det är svårt att komma förbi det.

Därför är jag tacksam att Sollbe skriver det hon gör. Jag hoppas också att fler lärare, lärarvikarier och föräldrar säger till när det finns problem så att problemen kan åtgärdas, och inte stoppas upp av myndigheter och politiker som inte agerar för att lösa problemen.

Ord är inte detsamma som handling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare