Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oroande att de som röstar på SD inte tycks se vart detta är på väg

1956 var farsan med och tog emot en gupp ungrare i Stockholm efter Ungernkrisen. I egenskap av korrespondent på kontoret i Forsbacka Bruk var han en person som skulle sköta kontakterna med den gruppen då han kunde engelska och tyska (läst på Hermods). På den tiden, fram till sent 1960-tal, behövde bruket fler arbetare. Då var arbetslösheten cirka 1,5 procent.

I mitten av 1960-talet kom det en grupp assyrier till Forsbacka som direkt fick arbete i järnverket. Fortfarande var arbetslösheten låg. Även den gruppen blev väl assimilerad i gemenskapen.

Under 1990-talet och därefter när arbetslösheten började stiga, började det snackas om att utlänningarna tog arbeten för svenskar. Min fråga är då:

Hur många svenskar är städare, pizzabagare, kioskägare etcetera? Vi vet alla svaret – knappt en enda!

Nu har vi under några år runt 2015 tagit emot väldigt många utlandsfödda. Dessvärre har vi inte samma möjligheter att erbjuda jobb som förr, speciellt inte till lågutbildade. Vi är en i dag en nation som i första hand behöver högre utbildade.

Av god omtanke har vi därmed tagit in för många som vi inte längre kan ta hand om. Vi borde sedan några år tillbaka ha krävt att andra länder skulle ta sin del av gruppen flyktingar. Det är väl närmast Tyskland som ställt upp i nivå med Sverige.

Nu är flyktingpolitiken åtstramad men högerextremismen fortsätter att tugga fradga. Man har även fått Moderaterna och Kristdemokraterna att gå i samma hjulspår. Det är naturligtvis ett sätt att tjäna lätta politiska poänger. Om några år är det val igen (om inte tidigare) och dessa båda partier ser möjligheten att tillsammans med SD kunna ta makten. Är det verkligen det bästa för svenska folket?

SD tycks ju vilja att det ska bli så många problem som det kan tänkas kan, på så vis kan de skramla med rädsla, otrygghet och liknande uttryck.

Senaste tiden har SD pratat om att sänka tiden för abort, nej till dubbla medborgarskap, public service (det vill säga SVT, SR = ”vänsterliberal smörja”). Under deras landsdagar har man valt att stryka dessa punkter. Troligen mest för att att inte förlora röster. Jag tror att man tänker långsiktigt. Om partiet skulle få många fler röster då blir det annat ljud i skällan.

Det som oroar mig är att de som röstar på SD inte tycks se vart detta är på väg.

Tydligen är inte utvecklingen i Polen och Ungern något som känns oroväckande: Media får inte säga/skriva vad man vill. Kritisera regeringen – då är du körd. Demokrati – det är inte att tänka på!

Det går att fortsätta räkna upp mänskliga rättigheter som kommer att bli bortsopade.

Som sagt – dags att välja!

Rogero

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare