Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: På grund av corona har vi tillfälliga matsalar utan kök – därför annan meny

Svar till "Arg och hungrig elev": Jag förstår din frustration, självklart ska det finnas mat till alla. Det finns förklaringar till situationen som du beskriver.

Coronaläget för med sig många utmaningar, inte minst kring måltidsserveringen. För att minska smittspridning så att alla ska känna sig säkra i samband med luncherna har skolan valt att bygga upp två tillfälliga matsalar på Borgarskolan. De tillfälliga matsalarna saknar kök och vi måste därför laga och hantera måltiderna på annat sätt än vad som görs i normala fall.

Vi vill att maten ska vara så tilltalande som möjligt och har därför en meny anpassad efter de begränsade förutsättningarna. Skolan, kommunen och vi har en gemensam syn på hur och vad som ska serveras under denna tillfälliga period.

Pasta och pannkaka är tyvärr exempel på sådant som plockats bort eftersom det inte blir bra i de begränsade förutsättningarna. När det är soppa serveras därför mjukt bröd med smör och ost i stället för pannkaka.

Eftersom skolans beställning baseras på antalet elever är det viktigt att alla äter på tilldelad plats och tid. Vi har inte samma möjligheter att fylla på med mer mat som i normala fall. I värsta fall tar maten slut på ett ställe medan vi får slänga överbliven mat på ett annat.

Vi ser också exempel på elever som väljer bort delar av måltiden och i stället tar överdrivet mycket av till exempel kyckling, då finns risk att det inte räcker till alla. Detta kan skapa problem även i normala fall men ställs på sin spets just nu.

Vi gör allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt och hoppas på förståelse under dessa speciella förutsättningar.

Med vänliga hälsningar

Raed Salem

restaurangchef Sodexo AB

Mer läsning: https://www.gd.se/artikel/insandare-maten-var-slut-nar-vi-kom-till-skolmatsalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare