Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Panikagerande, amatörmässighet och inkompetens i Brynäs

Återigen en placering i botten av SHL trots helt andra ambitioner. Återigen sparkade tränare. Återigen vänds kappan efter vinden och ord som långsiktighet, professionalism och kompetens är inget för Brynäs IF:s herrsektion.

Panikagerande, amatörmässighet och inkompetens är återigen det som genomsyrar organisationen.

Hanteringen av hur tränarna sparkades är en medial katastrof! Ersättarna helt oprövade och således en mycket stor risk. Tyvärr, inget oväntat med nuvarande ledning.

När man kommunicerade vad man söker i en ny sportchef sade man "Vi är ute efter någon med akademisk bakgrund, ett stort kontaktnät, en analytisk förmåga, bra förhandlingsteknik och ett starkt ledarskap".

Nu dyker "Bom Bom" upp dom ett hett namn. Ingen akademisk bakgrund (precis påbörjat grundläggande studier) och ingen bevisad ledarförmåga i större, krävande sammanhang.

Kom igen Brynäs. Är det återigen okej att ta fram en profilbild, kommunicera den till media och sedan släppa den helt när det dyker upp någon som har duschat i Gavlerinken och spelat hockey på hög nivå? Tror ni verkligen att en bakgrund som hockeyspelare i Brynäs IF är vad föreningen behöver?

Ser ni inte det så många andra ser – alla i ledande position agerar med respekt, idoldyrkan och inskränkthet i mötet med kända Brynäsprofiler. Ert jobb är att leda föreningen på bästa sätt, inte att svansa runt i gamla profilers ledband.

Året kommer att sluta i hockeyallsvenskan. Grattis till ett lysande ledarskap! Ska ni hänga er kvar även där?

Tommy Nyman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare