Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Parkour är nog en av de bästa sporterna

Parkour är nog en av de bästa sporterna just nu. Det kan vara det som ändrar ditt liv till det bättre. Det hände i alla fall för mig. Det är en stor del av min personlighet och har gett mig så många saker som vänner, gemenskap och även träning. Så jag uppmanar nu fler att göra som jag.

Parkour tränar upp och stärker så många kroppsliga funktioner och egenskaper. Det ger allt från styrka i hela kroppen till kreativitet och snabbt tänkande. Saker som balans, spänst, smidighet och kroppskontroll. Ja, hela paketet.

Och för att starta behöver du nästan inget. Du behöver bara ett par skor och en stark vilja. Man kan lära sig väldigt mycket själv av att bara träna och kanske titta på nån video. Om man är et kompisgäng är det skitkul att träna tillsammans.

Däremot kan vissa tycka att parkour är en farlig sport där man hoppar mellan hustak och gör volter som man kan bryta nacken i. Men jag håller inte med. Om man inte gör något man inte kan eller inte respekterar rörelserna händer det inget stort. Kanske nåt skrapsår eller stukning men det händer ju i alla sporter.

Så avslutningsvis tycker jag att fler borde börja och hålla på med parkour. Detta för att det ger vänner och massor av träning.

Det är även väldigt enkelt att börja och här i Gävle finns det till och med en ganska stor förening tillsammans med gymnastiken. Det borde även satsas mer på i samhället då det aktiverar barn och håller dem till och med borta från brottets väg.

Aktiv parkourare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare