Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Personer över 70, förkylda barn och hostande föräldrar är vardag i butiken

Så här är det att vara butiksmedarbetare i coronatider: Dagligen möts jag av människor i alla åldrar, kön och nationaliteter. I dessa tider trodde jag att allvaret var glasklart, men det är för mig extremt tydligt att fallet inte är så.

Personer över 70, förkylda barn och hostande föräldrar är vardagsmat för mig och mina kollegor. Kunder som berättar om resan till Karibien som fick avbrytas, hemkomsten från skidresan i alperna, eller vistelsen i London och den långa väntan på Heathrow.

Personer som hostar, nyser och ser riktigt risiga ut. En man berättade att han hade alla symtom, och att han förmodligen hade drabbats av corona efter resan till Österrike, men att han inte trodde på myndigheterna eller media. Han menade att detta var en enda stor bluff.

Jag bär handskar, jag har handdesinfektion och jag försöker skydda mig själv och mina kunder i största möjliga mån. Vart är respekten för oss som arbetar? Eller respekten för era medmänniskor? 

Härom dagen fick jag sura miner när en man nekades köpa naturgodis på lösvikt. Tro mig, jag förstår dig! Men i dessa tider vill vi inte chansa, jag kan inte se mellan fingrarna för dig, eller någon annan. Vi har tagit till nödvändiga åtgärder för att skydda er, oss och alla de som skulle vara chanslösa om de drabbas.

Sjukvården går på sina knän, och vi vill inte belasta den mer än nödvändigt. Ännu finns inget vaccin, så jag vädjar till er alla att tänka ett steg längre.

Tänk på din syster, bror, mamma, pappa, dina barn, barnbarn och grannar.

Vi måste enas och hålla ihop.

Kassörskan

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare