Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna väljer än en gång att slå på de svagaste i samhället

Jag trodde inte att kommunen kunde överträffa sig själv när det kommer till dumheter. Kommunen har gjort en massa dumheter genom åren men nu slår de sig själv i dumhet: Pensionärer ska inte få åka buss gratis under dagen

"Vi måste spara" svarar politikerna. Herregud vilket sparpaket att inte låta alla gamla människor få gratis bussresa.

Politikerna måste slå sig för bröstet av stolthet när man kommer med uttalande som om pensionärerna kostar en massa pengar. Skäms är ett ord som de borde slå upp och ta fram betydelsen av . Men de skäms inte. Det är ju bara gammalt folk det handlar om och dem kan man som sagt behandla lite hur som helst.

Vet inte politikerna i Gävle kommun att många alltför många pensionärer inte klarar sig med den ynkliga pension som de får utbetald? Människor som jobbat och slitit i hela livet, tagit hand om familjer och passat på jobben – aldrig har de fått nåt extra för sina otroliga insatser.

Det var de som såg till att Sverige blev ett välfärdssamhälle där alla kunde få husrum, jobb och mat på bordet. Tacken för detta slit är att man sviker dem ännu en gång.

Politikerna, som har sett till att få feta avgångsvederlag har feta löner och har inga ekonomiska problem på ålderns höst, väljer nu ännu en gång att slå på de svagaste i samhället. Skäms!

Gratis bussresor för alla pensionärer ska gälla hela dagen.

Lennart Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare