Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Precis så – det är Gävleborna som gäller, inte vi i förorterna

Kära kommunalråd i Gävle. Det är så sant som ni säger: "Vårt fokus är så hög kvalitet som möjligt för Gävleborna".

Tänk att det har vi som bor i förorter och på landsbygden konstaterat för länge, länge sedan. Jag bor i en förort och räknar mig inte som Gävlebo, mer än att jag måste betala kommunalskatt för Gävlebornas höga kvalitet. Och jag är nog inte ensam om detta.

Av er budget framgår detta ställningstagande tydligt. När man skjuter en planerad investering i Hedesunda på framtiden för att bland annat lägga massor med miljoner på cykelvägar.

Sedan är det den osäkra satsningen på Näringen. Vad har ni för garantier från framtida regeringar att ni får några miljoner till detta överhuvudtaget? Det måste finnas bättre områden att bygga 6 000 nya bostäder på än på mark som måste saneras och befintliga byggnader rivas för att några boende ska få vattenutsikt. Det är sjukt dumt.

För att inte tala om Rörbergs framtid. Hur mycket har ni bundit upp er i kontrakt och avtal för detta genomförande? Det vill ni inte tala om.

Och alla dessa miljoner till ett kulturhus. Hur stor procent av Gävleborna och vi som inte räknas som Gävlebor använder sig av detta hus? Har ni följt upp detta?

Det är skrämmande hur ni förvaltar kommunens skatteintäkter.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare