Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Pride – ett tecken på öppenhet

Jag var en gång en man som tyckte, som man sa då, att ”homos” var konstiga typer. Ingen av mina vänner var sån. Om de hade varit det så skulle de åtminstone aldrig ha vågat erkänna det.

Jag växte i de frågorna när jag träffade en ny arbetskamrat som sedermera visade sig vara homosexuell och rev ner alla de murar som min ”svenska” kultur frammanat.

Jag växte ju upp i Stockholm där gayrörelsen kom väldigt långt fram på 1990-talet men jag flyttade sen till Gävle och upptäckte att Gävles befolkning var långt efter huvudstaden.

Jag upptäckte att människor här hade en långt mindre acceptans för varandra än vad jag var van vid.

Men det finns ändå ljuspunkter för oss Gävlebor, jag känner att bland de yngre generationerna så finns det mycket mer acceptans för att alla ska kunna få en plats i vårt samhälle, oberoende av hudfärg, religion eller sexuell läggning!

Pridetåget i Gävle var fantastiskt, men visar ändå att Pride behövs för att lyfta upp de gamla fördomarna och lägga dem på tippen och acceptera att kärleken inte känner några gränser!

Jompa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare