Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Prioritera underhåll och fortsätt bygga dubbelspår för 350 km/tim

Bygg rätt direkt – satsa på nya järnvägar och när medlen tryter, bygg då mötesspår som ger mycket goda trafikeringseffekter vid tågmöten. Vi har en blandad trafik med godståg, snabba persontåg med nya banor. I dag byggs de för upp till 350 km/tim vilken är den optimala medelvägen för just Sverige.

Gör vårt avlånga land "rundare" genom att skapa ideala trafikförhållanden passande våra industrier längs hela ostkusten där betydligt snabbare tåg kan trafikera med en mix av snabbare tåg.

Nya stambanor planeras och byggs redan numera för hastigheten 350 km/tim (utan lutande vagnkorg). Detta ger en förträfflig standard med hög komfort i vårt glest befolkade avlånga land. Vi har inte råd att satsa på separata "lyxbanor" för egotrippare endast mellan våra tre största städer. Där går Sveriges optimala smärtgräns av investeringar i en fullvärdig järnväg.

Vi är inte ett stort folktätt järnvägsland som Japan, Kina eller USA utan lilla landet Sverige med endast cirka tio miljoner invånare och än färre skattebetalare. Så tänk rätt, bygg rätt bäst för våra förhållanden!

Elles

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare