Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Public service är helt klart värt att betala för

Jag kommer aldrig att förstå kritiken mot public service. Varför föredrar man att titta på kanaler där en 1,5 timmes film blir tre timmar lång på grund av all reklam, som i dag består till 80-90 procent spelreklam där kända idrottare utnyttjar sitt kändisskap för att locka folk till spelberoende?

Okej, visst har man gjort en del skitprogram på SVT men övervägande bra program. Hundbantning var ju ett riktigt lågvattenmärke men man har också gjort bra serier som Robinson och "Vår tid är nu".

Det finns många exempel på bra program på SVT. "Vetenskapens värd" till exempel som är ett av de bästa programmen på TV. Sen har vi "På spåret", "Twin", "Killing Eve", "Shetland", "Det svenska popundret", "Plus" med mera. Listan kan göras hur lång som helst.

Men vad får man på till exempel TV 3? Gamla TV-serier som sänts på SVT för 20-30 år sedan plus en massa reklam.

Och det är ju inte bara public service som har producerat bottennapp. Vad sägs om direktsänt SM i lavemang i TV 3? Det är väl det största bottennappet genom tiderna.

Enligt mig så har public service de kanaler och program som är mest värda att betala för.

Men kanaler som Discovery och Travel Channel, Eurosport kan definitivt vara värt att betala för även fast de har reklam men där är ju programinnehållet av helt annan art.

Och en sak till: Bawar Ismail, om du blir politiker så ska jag rösta på ditt parti. Jag håller med om nästan allt du skriver om på ledarsidan.

Redhorse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare