Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rädda Mira från flytt till Persgården

Socialnämnden i Hofors har beslutat att stänga LSS-boendet Mira på grund av bristfälligt brandskydd. Brukarna blir tvingade att flytta till Persgården.

Citat från socialnämnden: "Vill man fortsatt bo på LSS-boende måste man flytta med, annars får man ansöka om eget hyreskontrakt och andra insatser enligt LSS/SoL."

Ingen av de boende är positiv till flytt, vilket socialnämnden påstår i sitt beslut. Beslutsfattarna har en människosyn som är skrämmande.

De boende blir berövade största delen av sitt bohag, då dom bor på 62 kvadratmeter i dag. På Persgården får de 28 kvadratmeter. Att bli flyttade till ett rum utan balkong i ett gammalt äldreboende är oerhört diskriminerande.

Målet med LSS-boenden är att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt! Möjligheterna att brandsäkra Mira måste utredas vidare.

Chockade kommuninvånare som tappat förtroende för de förtroendevalda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare