Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Regeringens senfärdighet och tomma löften tar död på oss

För vissa företag har coronapandemin inneburit ett positivt påslag av nya ordrar som lett till expandering och nyanställningar. Svenskarna passar på att renovera och det byggs som aldrig förr vilket främjar byggbranschen. Det semestras hemma vilket innebär rekordsiffror för husbilsförsäljare. Det arbetas hemifrån vilket gynnar kontor- och heminredningsförsäljning.

För en stor del av Sveriges befolkning har coronapandemin inte påverkat deras ekonomi alls, faktum är att många fortfarande har en trygg anställning och oförändrad inkomst trots pågående pandemi.

Restaurangbranschen som undertecknad tillhör är däremot hårt drabbad och börjar nu bli varse konsekvenserna av regeringens senfärdighet och tomma löften om stödpaket som i verkligheten inte innebär mycket hjälp alls. Som krögare har vi gjort allt för att hitta nya lösningar och anpassat oss efter rådande situation, men efter tio månader med nedsatt omsättning tryter vårt hopp om att överleva som småföretagare.

Till skillnad mot dem som inte behöver oroa sig för att lönen blir utbetald, är vi krögare helt beroende av att det kommer in gäster i lokalen. Gapar restaurangen tom kan vi inte betala hyra och löner till våra anställda. Vår personal är korttidspermitterad och jobbar bara 40 procent men de fasta utgifterna såsom sociala avgifter och semesterersättning är oförändrade. Likaså hyran och övriga fast utgifter.

Utan gäster sinar kassan, säger vi upp personalen och går i konkurs. Var är Gävle kommuns insatser?

Uppgiven krögare och arbetsgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare