Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Riskerna väger lätt när prestigeprojektet behöver en transformatorstation

Ser på TV att politikerna i samhällsbyggnadsnämnden i Gävle tycker att det är okej att sätta vårt dricksvatten på spel. På tvärs med vad kommunens egna experter vill har politikerna beslutat att tillstyrka den dispensansökan till länsstyrelsen som gäller Microsofts önskan att placera hundratusentals liter olja ovanpå vår primära dricksvattentäkt.

Det gäller bygget av en transformatorstation som ska hålla 220 000 liter olja. Vattenfall som ska bygga, försäkrar att det är väldigt säkert.

Och det räcker för den socialdemokratiske ordföranden Daniel Olsson. Att välutbildade experter anser att det är för riskabelt väger lätt när prestigeprojektet Microsofts önskemål krockar med Gävlebornas säkerhet.

M, KD, V och SD är enligt SVT emot. Men S, C, L och fantastiskt nog även MP är för. Det är oansvarigt bortom ord att ens tänka sig att bygga något som medför en aldrig så liten risk för att ödelägga det mest grundläggande för människors överlevnad.

Att Daniel Olsson tar den största intressentens ord om att det är ”väldigt säkert” som det mest övertygande argumentet leder mina tankar till de som köpte biljett till Titanic, det "osänkbara fartyget".

Observer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare