Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rusta campingen i Engesberg – den behövs för turismen

Vi är många som har ifrågasatt kommunledningens konstiga förslag att bygga radhus på campingen som behöver rustas till turisternas behov. Tänker ni köpa boende där ute och dela platsen med camparna som har rörligt leverne på heltid?

Välkommen till Gävle, en sjöfartsstad? Hur ser man på det påståendet? Inte. Var är gästhamnen? Var kan man tanka, gå på toa, tömma sin toa? Mycket dålig PR, för en "sjöfartsstad".

Var är turistinformationen? Den ska vara i centrum, lättillgänglig.

Hur kan man campa i Gävle? Husbilar har en liten plats vid åkanten, men den stora mängden turister som kommer med husvagnar och cyklister som vill tälta, dem har man "glömt".

Hallå där uppe. Hur kan ni som ska ha ansvar i Gävle tänka så fel angående Engesbergs camping, havsbad och friluftsområde?

Campingen behövs och måste rustas, förnyas och bli en tillgång. Den gamla herrgården och övriga byggnader är ju ett monument av gamla tider och historiens gamla vingslag.

Låt Polhemsskolan ta hand om det, de är kunniga och har fått gott rykte om sin byggstil.

När ni försökte med "ekobyggda" hus blev ju resultatet svagt.

Tänk om och tänk rätt nu. Röj och muddra hela badet, som hade sandstrand förr. Rusta och bygg nya stugor och toaletter och duschar.

Herrgården kan göras till en attraktion. Hit kom förr, vad man sa "fint folk" för att till exempel umgås och fika, på punchverandan.

Alla Gävlebor har inte möjligheten att resa utomlands eller bo på "fint" hotell, utan man kan och har alltid åkt ut till Norrlandet som har haft flera oaser att tillgå för en mindre utgift än flyg med mera till paradisen i södern.

Det finns andra platser för era nybyggen på uppsidan av Bönavägen, som är ren natur och inte krockar med den ökande turistströmmen till alla campingar, på grund av husbilsförsäljningen i första hand men även andra grupper av resenärer.

Rose Hedberg

mångårig campare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare