Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så får vi Norrlands inland att blomstra: Flytta ut statliga verk från Stockholm

Annons

I GD den 13 juli så skriver centerns Anders W. Jonsson om hur Centerpartiet kan få landsbygdskommuner i Norrlands inland att blomstra.

Hur ser deras lösning ut? Jo genom att sänka den personliga skatten för Norrlands inlands innevånare med cirka 900 kr i månaden samt några andra detaljer så kommer utvecklingen på Norrlands landsbygden att blomstra.

Vi som känner för norrlänningar och deras situation med långa reseavstånd till all service och arbetsplatser vill gärna veta lite mer specifikt hur Anders W. Jonsson har tänkt sig att 900 kr mer i månaden ska hjälpa..

Personligen ser jag ingen skillnad eftersom 900 kronor räcker enbart till en full biltank med bensin i månaden.

Jag har ett förslag till lösning som ger ett verkligt resultat: Flytta ut några statliga verk från Stockholm till Norrlands inland. Det innebär att i princip så slutar 90 procent av stockholmarna, eftersom de inte vill flytta med ut på landet. Därmed anställs lokala norrlänningar, vilket resulterar i att det blir en rejäl och kraftfull effekt, och Norrlands inland verkligen kan blomstra.

Ytterligare steg är ju att låta hela Sverige blomstra genom att använda sig av Anders W Jonssons tankegångar och det är att ge alla Sveriges invånare cirka 900 kr lägre skatt per månad. Då skulle ju, enligt hans princip, hela Sverige blomstra.

Detta är ju en strålande idé! Anders W. Jonsson, var vänlig och sätt igång med skattesänkningen snarast, så att Norrland och hela Sverige kan börja blomstra!

Sänk skatten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare