Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Så var det med den kustledsidyllen

Annons

Gick häromdagen med min hund efter den nya kustleden. Trevlig vandring med mest fina sommarhus, båtplatser och havsutsikt längs med leden. Gick från Bönan och kom fram till Engesbergs camping. Möts av en stor öppen gräsyta med fotbollsmål där barn leker fotboll. Där ligger två fina dåligt underhållna gamla hus (herrgård?). Mot Engesbergsviken har man lagt flera fina grillplatser, i den lilla viken badar några barn. Ett fint sommarcafé ligger vid campingen. Verkligen idylliskt tänker jag.

Poff!!! Idyllen slås i bitar, när jag ser ett bostadsområde framför mig. Hur kan politiker och tjänstemän vara så fullkomligt korttänkta (är det en merit)? I stället för att utveckla ett område för Gävlebor och turister. Ett av få kvarvarande områden, där man rustar upp sanitära delarna av campingen, anlägger en lekplats för barn nere i viken, rustar upp Herrgården med mera, så vill man kväva idyllen med ett bostadsområde.

Ja, så var det med den kustledsidyllen tänker jag. För inte går det väl an för styrande att ändra sina planer? Deras visioner verka mer vara att kväva Gävleborna genom att förtäta överallt med bostäder än att göra Gävle attraktivt!

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare