Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sådant trams, det är ju absurt av Ekstrand

Annons

Två repliker till Lasse Ekstrand:

Jag läser Lasse Ekstrands insändare – sådant trams! Svarta mot vita betyder att Brynäs svarta tröjor (hemmatröjorna) möter vita tröjorna (bortatröjorna). Att blanda in rasism och dylikt i denna sportaktivitet är ju absurt!

Lars Engstrand

Nu är Lasse Ekstrand i farten igen. Det varit tyst och skönt ett bra tag. Men nu fick han luft igen. Det är ju otroligt hur man kan koppla ihop Brynäs svarta mot vita till något unket och rasistiskt. Det finns bara en person som kan det och det är Lasse Ekstrand. Vilken färg ska Brynäs ha på sina tröjor vid hemmamatcherna, herr Ekstrand? Det finns en liga som heter SDHL (Svenska damhockeyligan). Vad är det för fel på ordet damer?

Stiganders

Tja, vad ska man säga om den gamle rödskjortan från Sandviken? Han klagar på att Brynäs kallar internmatchen på försäsongen för ”svarta mot vita laget”. Han kallar det ”urgammalt och unket” och gör kopplingar till rasism i USA. Får jag påminna Lasse Ekstrand om att Sandvikens AIK spelar bandy i svartvita dräkter! Han hugger också på skillnaderna i förutsättningarna för damer och herrar som spelar hockey och raljerar om det. Herr Ekstrand är kanske en sådan som demonstrativt går in på damernas toalett för att visa att han är jämställd?

Argus

Men nog måste du, Lasse Ekstrand, när du tänker efter ordentligt, förstå att Brynäs inte anspelar på diskrimineringen från kolonialtiden när de valt att kalla matchen "Svarta mot vita". Troligen var det  just de två färgerna de hade på träningströjorna när matchen "uppfanns".  

Lisa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare