Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sagan om bröderna Mille och Jard Ährens-Katteflycht med flera

Låglöna i byn Tunna Plånboken vek ihop flyttkartongerna och ställde tillbaka dem i förrådet. Hon hade med sorg i hjärtat tvingats konstatera att någon flytt till byn. Jämlikheten nog inte skulle bli verklighet under hennes livstid. Byn låg nu så långt borta att den inte ens fanns på kartan.

Några som däremot hade all anledning att vara stormförtjusta över de senaste decenniernas ekonomiska utveckling för egen del var de stenrika bröderna Mille och Jard Ährens-Katteflycht. De var nyss hemkomna från en lyckad rundresa som gått till bland annat Saltata-Maltata, Riskkapitalistan och Panamma-Jaeklaranamma.

Bröderna hade nyligen bytt bostad, och flytten till deras herrgårdslika jättevillor med strandtomt med adress Paradishyllan i det rymliga Sam-Vetlanda hade såväl pensionärerna Arvs-Katten och Förmögenhets-Katten som Jobbs-Katten, alias "Avdraget" hjälpt till med. Även Värns-Katten som nyligen dragit sig tillbaka från offentligheten hade varit till stor hjälp.

Den ekonomiska Klyftan suckade tungt över sin pinsamt stora utökning som hon sedan länge brottades med. Hennes nyårslöfte om att göra allt för att försöka minska i omfång hade inte precis blivit lättare att hålla nu, när den ljusskygge Värns-Katten blivit kompis med både "Avdraget" och pensionärerna Arvs-Katten och Förmögenhets-Katten. Nu var de fler som kunde gadda ihop sig mot henne och listigt lura henne att bli allt bredare.  

Än en gång hade hon blåögt trott på möjligheten till en förändring åt det smalare hållet och optimistiskt köpt en ny klänning i hopp om att kunna ha den på det nya året. Hon hängde in nyförvärvet i garderoben. Där hängde redan ett antal oanvända klänningar som tidigare år köpts i samma syfte, men som hon trots all kamp och alla förhoppningar aldrig blivit smal nog för att komma i.

EIF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare