Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: SD kan sitta lugnt och låta de andra partierna göra bort sig

I torsdags startade Sverigedemokraterna sina landsdagar i Örebro. Detta sker när partiet har stora framgångar i väljaropinionen.

Man frågar sig varför. Om man är cynisk kan man hävda att politik är en tävling om väljare. Den som tävlar vet att andras misslyckanden kan vara en lika stor anledning till framgång som egna styrkor. Man kan således med fog hävda att SD:s framgång till stor del beror på andra partiers misslyckanden och självmål.

Man gav SD minst tio års försprång i analysen av invandringsproblematiken, Reinfeldt spädde på detta med sitt "öppna era hjärtan-tal", Januariöverenskommelsen gjorde Socialdemokraterna till svikare av den egna väljarbasen, Annie Lööfs nyliberala idéer spädde på detta, som skräckexempel skrotningen av Arbetsförmedlingen. Nyamko Sabuni har inte lyckats nytända Liberalerna, statsminister Löfvens intervju i Agenda var en formidabel katastrof av prins Andrew-klass. Miljöpartiet borde överhuvudtaget inte sitta i en regering.

SD kan sitta lugnt och låta de andra partierna göra bort sig. Dagens problem går inte att lösa på annat än mycket lång sikt.

Frågan är om SD kan visa några egna styrkor som ger väljare efter egen förtjänst.

Karljansa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare