Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Se till att hastigheten hålls genom täta kontroller

Cykla på Furuviksvägen. Många cyklar, både barn och vuxna, mellan Korsnäsvägen (Bomhus) och S Kungsvägen (väg 76). Vårvik, Furuviksparken med utomhusbad och Harnäsbadet är målet för sommarlediga barn och ungdomar.

Det är en smal väg med väldigt smal vägren. Den höga bron över järnvägen är lika smal och har cirka 50 cm vägren. Dessutom är sikten mycket dålig över krönet. Vägen belastas av tung långtradartrafik och väldigt ”snabba” personbilar. Det råder 70 km/h men som flitig cyklist och bilförare på sträckan kan jag lova att hastigheten sällan hålls.

Jag är mycket orolig för att något kommer att hända, så dröj inte med cykelbana men i väntan på den, se till att hastigheten hålls, genom täta kontroller på sträckan.

Det finns möjligheter att göra en cykelväg mellan Vårvik och Furuvik på en befintlig bred stig men den är inte cykelbar i dag och behöver få ett underlag som är lämpligt för cykling. Kolla det alternativet!

Orolig cyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare