Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Se till att installera 5G över hela landet

Varför kan inte Telia eller någon annan aktör installera 5G över hela landet på varje kvadratmeter så det blir ett slut på allt tjafs med vad och vem man ska ansluta sig till för att få bästa tänkbara uppkoppling.

Detta är ett landsbygdsproblem, stora tätorter och städer klarar sig alltid. Som det är nu skickas det ut erbjudanden från höger och vänster. Den enda som tjänar på detta är entreprenörfirmor med traktorgrävare som ska gräva ner alla fiberkablar över Sveriges landsbygd och mycket pengar vill dom ha. Bestämmer man inte sig i första skedet är chansen borta. Nog borde väl 5G räcka åt ett ordinärt hushåll även om de har ungdomar hemma som laddar hem filmer som de tänkta leverantörerna alltid påpekar som säljargument för att få ner sin kabel i backen?

Sverige var en gång ett föregångsland för den här tekniken med Ericsson i täten men har nu tappat tempo och nu ligger vi sist i ledet av de industrialiserade länderna. I Sydkorea talar de redan om 6G! Så snälla svenska staten sätt ner foten och bestäm er, och gör det nu!

Eoq

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare