Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska det byggas camping på Ryssängen?

Angående Ryssängen. Till Gävle kommun: Det sägs att det planeras att byggas camping på Ryssängen i Engesberg. Hur gick det till i så fall?

Ryssängen är sedan 2015 icke-detaljplanelagd då dåvarande detaljplan för ängen upphävdes utan att ersättas. I planbeskrivningen skriver kommunen: ”Ryssängen är klassad som värdefull kulturmiljö Översiktsplan Norrlandet och kommunens avsikt är att den fortsättningsvis kommer att förbli ett öppet landskap. Jordbruk får bedrivas på området även i framtiden.” Samtidigt ges muren runt ängen ett biotopskydd: ”När planen upphävts kommer stenmurarna i området att omfattas av det generella biotopskyddet …”

I nämnda översiktsplan från 2012 anges Ryssängen som ”värdefullt kulturlandskap och det står: ” Området undantas från utbyggnad av vägar eller bebyggelse.

Vi har alltså ett område som är icke-detaljplanelagt, klassas som värdefull kulturmiljö/kulturlandskap, med biotopskydd och som kommunen skriver ska hållas öppet och undantas från utbyggnad av ”vägar eller bebyggelse”.

Så om det nu planeras att campingen ska expandera på Ryssängen – är det ett helt korrekt fattat beslut och vem har tagit beslutet?

Mvh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare