Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska "Hemmaplansmodellen" fungera måste förbundet ställa högre krav på föreningarna

Annons

Jag har följt ungdomshockeyn och juniorhockeyn i Gästrikland i många år och har blivit som många andra frustrerad över hur vissa föreningar, lag och tränare behandlar våra spelare.

Nu välkomnar jag ”Hemmaplansmodellen” och det ska bli spännande och se hur Gästriklands ishockeyförbund kommer att använda sig av modellen så vi slipper se massflykten av spelare till de lite bättre lagen före U16. Nu hoppas vi att det är slut på det och att vi istället får många fler spelare att fortsätta med ishockey efter U15.

I dag har vi tre lag i J18 elit efter att Strömsbro gjorde en fantastisk säsong. Men finns det underlag för tre lag?

Som det ser ut nu tar Brynäs de lite bättre spelarna och Valbo och Strömsbro tar dem som "blir över".

Efter att har följt de tre lagen under denna säsong måste jag erkänna att det finns hopp om hockeyn i Gästrikland inte bara i Brynäs utan även i de andra två lagen.

Den nya modellen vill ge spelarna goda utvecklingsmöjligheter och utveckling av hemmaplaner där människor mår bra och ges möjlighet att utvecklas dels som människor och dels som spelare.

Att komma till en plats där man känner sig trygg och ”som hemma” skapar förutsättningar för modiga beslut såväl på som utanför isen.

Fina ord.

Om detta ska fungera måste förbundet ställa högre krav på föreningarna. Förutsättningen måste vara utbildade ledare och tränare för verksamhetens kvalitet.

Ledare och tränare som före säsongen är utbildade för rätt nivå för att kunna ge den utveckling och utbildning spelarna behöver. Svenska ishockeyförbundet har ett utbildningskrav som säkerställer att en tränare har rätt utbildningsnivå.

Detta måste tas på allvar så våra spelare får rätt förutsättningar och rätt till god utbildning.

Om Gästriklands ishockeyförbund ställer högre krav på föreningar kommer Brynäs som är vår ledande förening inom juniorhockeyn att få bättre spelare och ledare.

Som det är nu ställs det inga krav utan det finns elitlag i vårt distrikt som inte har tränare och ledare med den kompetens som behövs för att kunna leda sitt lag på rätt sätt.

En hoppfull hockeynörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare