Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska vi inte anställa den bäst anpassade oavsett kön?

Efter att ha läst artikeln om hur vissa av dessa gästrikeföretag på något sätt har långt kvar att gå när det gäller jämställdhet blir jag väldigt fundersam över hur det är tänkt här och nu och för framtiden. Jag håller helt och hållet med om att kvinnor ska ha lika rätt som män i samhället, det är trots allt 2020 nu, och jag tror ingen längre försöker diskriminera kvinnor i arbetet, eller är det bara så att jag hoppas? Har vi verkligen hållit kvinnor från dessa högre poster, gör vi det fortfarande?

Ska vi inte alltid, oavsett vad, anställa den bäst anpassade för jobbet som ska utföras? Om det så leder till att ett företag har enbart kvinnor eller enbart män. Hur kan ett företag vara ledande om man ska anställa efter någon slags forcerad könskvotering? Vill man ha ett jobb så är man väl själv ansvarig att utbilda sig till sagda jobb och framställa sig på ett önskvärt sätt?

Jag har haft kvinnliga och manliga chefer och kollegor, jag har aldrig hört annat än att båda könen behandlas lika eller att en kvinna måste anställas för kvotering, vilket låter som diskriminering och inget annat.

Lite tankar kring det hela. Jag kanske är helt ute på vift med hur jag tänker?

Stefan H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare