Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skaffa er ett liv och sluta att mobba Greta!

Annons

Har en fundering: Greta Thunberg som är starkt engagerad kring klimatfrågor mobbas dagligen av vuxna människor, det vill säga de som är vuxna rent åldersmässigt men inte mentalt.

Med vilken rätt tillåter sig dessa individer att attackera en ung, stark kvinna med sina påståenden om henne med både det ena och andra?

Hennes mentala hälsa ifrågasätts på grund av hennes funktionsvariation. Hon anses vara köpt och betald av miljörörelser eller andra organisationer. Hennes skolgång ifrågasattes när hon strejkade för klimatet.

När hon slutade årskurs 9 visade betygen höga resultat i de flesta ämnen. När en person inte missköter sig utan visar ett brinnande intresse för frågor som är livsavgörande för mänsklighetens överlevnad så misskrediteras Greta å det grövsta.

Hon tänker på sin och kommande generationer. Jag tror att de som vuxenmobbar henne förmodligen kommer att vara döda när Gretas generation blir medelålders – om inte jorden gått under.

Nej skaffa er ett liv och inse att vad ni än säger och ger uttryck för så behövs Gretas och andra ungas åsikter i försök påverka beslutsfattare.

När ska hon och andra unga räknas med? Greta kommer att gå långt om hon inte mobbas till tystnad.

Känner du till ordet skäms? Gör det!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare