Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skäms GD som ifrågasätter Friskis & Svettis

Skam åt GD:s artikel om Friskis & Svettis åtgärder för att rädda föreningen!

Världen står inför den värsta ekonomiska krisen i mannaminne och GD lägger energi på att ifrågasätta Friskis & Svettis förhållandevis små åtgärder för att rädda föreningen. F&S bidrar i allra högsta grad till folkhälsan och är en ideell förening där allt fokuserar på medlemmarnas bästa.

Alla åtgärder som Folkhälsomyndigheten gör har också folkhälsan i fokus och även de tvingas göra obekväma beslut. Coronakrisen bedöms i flera lägen som force majeure och därmed har många beslut tagits som går emot avtal och regler som gäller i normala tider. Som medlemmar i F&S är vi många som gärna bidrar till föreningens överlevnad så vi kan fortsätta erbjuda träning i olika former för alla åldrar. Få föreningar har den bredden i utbudet för att bidra till befolkningens hälsa och välbefinnande.

Ann-Marie Burenius

Svar direkt: Det artikeln tar upp är just om det finns laglig rätt att tvinga alla att bidra

Jag har stor förståelse för reaktionen, då många nu vill bidra till att stötta varandra och även stödja företag och ideella föreningar till att överleva denna kris. Det anser jag personligen är mycket positivt.

Friskis & Svettis uppger också i artikeln att det finns stort stöd hos kunder som inte vill frysa sina medlemskapskort, trots att de just nu inte tränar.

Men det artikeln tar upp är just om det finns laglig rätt att tvinga alla att bidra på det sättet. Vi vill i vår journalistik ta reda på både vad som händer och vad som gäller, även om det inte alltid gör oss populära.

Katarina Ekspong

chefredaktör och ansvarig utgivare

Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare