Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skämtar ni eller förstår ni inte?

Replik på Naturskyddsföreningens insändare om strandskyddet: Skämtar ni eller förstår ni inte?

När man läser er insändare radar ni upp alla de argument vi motståndare till Utposten 1 larmat om. Inser ni inte att allt det vackra ni säger er värna kommer att raseras om miljoner kubikmeter bottenmassor ska borras, sprängas och grävas upp?

Jag minns från 1970 och 80-talet de blinda, blodiga och sneda fiskar man fick upp i havet utanför Norrsundet innan industrin började rena utsläppen. Alla gamla gifter och farliga ämnen ligger kvar på havsbotten, sedimenterade och dessa tycker ni att exploatörerna ska gräva upp för vindkraft vi inte behöver.

Nu vill ni samtidigt värna strandskyddet. Jag har levt vid dessa stränder i över 70 år och har aldrig sett en människa ströva där. Man kan ta sig fram på stigar till fåtaliga öppna strandremsor annars är det mest stenbumlingar och snår.

Värt att bevara, javisst, men en sparsam exploatering skulle säkert vara positivt för trakten och troligen ge fler arbetstillfällen för ortsbor än de utländska arbetare som ska bygga vindkraftverken.

Kransalgen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare