Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärp er Åbyggebybor i era bilar – sänk farten!

Annons

Vem äger Norra Åbyggebyvägen? Vad jag menar är att bilisterna tror att de äger vägen.

Vi som är ute och går med barnvagn, hund eller bara går på en promenad. Barnen som går och cyklar. Hästägare som går och rider på sina hästar. De som är ute och springer. Alla dessa har också rätt att använda vägen.

Men vi gör det med livet som insats. Bilisterna kör så j-la fort. Vet inte hur många gånger man får hoppa åt sidan. En dag blev jag helt nedstänkt med blötsnö.

Skärp, er Åbyggebybor, ända från Bostigen ner till bron, och sänk farten så att vi som inte sitter i bil också får känna oss trygga när vi är ute och går.

Till kommunen vill jag också skicka några ord: Cykelväg har bollats hit och dit i flera år, men inget händer. Det sista jag hörde var att flera markägare ska säga sitt. Har också hört att busstrafiken klagar om det blir till exempel vägbubblor, men det bekymret kan inte vara så stort för bussen går ju bara en gång i timmen.

Men det kommer inte att räcka med en cykelväg, nåt mera måste göras för att få ner farten. Att bilarna kör 70-100 km/tim är inget ovanligt. Bortsett från att trafiken går alldeles för fort så är det underbart att bo i Norra Åbyggeby. Tack för ordet

HAJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare