Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärp er, alla har inte tillgång till dator eller smartphone!

Annons

Nu får GD:s journalister, Johan Adolfsson på Gävle kommun med flera komma ut ur sina databubblor för att se verkligheten ett tag! Alla har inte tillgång till dator, smartphone, padda och groda så man lätt som en plätt kan hoppa runt i all information.

Oftast när ni talar om att ”Du kan hitta det på Facebook” eller var det nu är så är det för att ni själva varit med och sett till att det kommit dit. Försök att se det ur prenumerantens, kommuninvånarens och turistens perspektiv. I bland känns det som om man hänvisas till datavärlden för att få tag på information för att en journalist eller tjänsteman inte känner till fakta.

Så var det till exempel då den som har färdtjänst fick uppdaterad information om vad som gäller från den 1/6. Inte ett ord nämndes om kostnaden. Det fick man själv gå in och läsa på X-trafiks hemsida.

Jag kan också känna det tveksamt om det där med allas lika värde stämmer då datoranvändandet många gånger gör det så olika. Media borde gräva litet mer i hur människor använder datorer på olika sätt. Då kanske ni upptäcker att alla inte har tillgång till allting bara för att man sitter vid en dator.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare