Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolhusplanen – den enda vägens politik

Patrik Lundqvist, S, har de senaste veckorna skickats fram för att basunera ut skolhusplanens förträfflighet är. Han börjar med att konstatera hur viktig skolan är, ett påstående som inte är svårt att ställa sig bakom.

Efter detta så går det dock raskt utför. Inte nog med att han försöker skylla de dåliga skolresultaten och skolsituationen i stort i Sandvikens kommun på Alliansens tid i regeringsställning, han verkar samtidigt vara helt omedveten om att skolan är en kommunal angelägenhet sedan S gamla partiledare Göran Persson drev genom förändringen på tidigt 1990-tal. Kanske missade Patrik Lundqvist den SO-lektionen?

Så vilka har varit ansvariga för skolan i Sandviken sedan Persson drev genom kommunaliseringen av skolorna? Upplysningsvis så är Sandviken en S-kommun sedan urminnes tider, så lite självrannsakan vore kanske på sin plats. Vad har S i Sandviken gjort senaste 30 åren för att utveckla skolan i Sandviken?

Trots en genomgående försäkran om hur viktig skolan och lärande är så finns det inte ett ord om hur investeringar på 2,2 miljarder kommer att bidra till att höja resultaten och kvaliteten. Kanske inte så konstigt eftersom hela investeringen kommer att göras i byggnader.

Var finns satsningen på utbildning?

Var finns satsningen på pedagoger?

Som alltid när S är i farten så är det fokus på strukturen och inte individen, vare sig om individen är en pedagog eller ett litet barn. Alla ska in i samma form.

Besviken förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare