Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sköt om turiststaden Gävle bättre

Har skrivits mycket om turiststaden Gävle i sommar eller kanske mer bristen på turister!?

Annons

Är nu i Kalmar, en liten stad med enbart 40 tusen innevånare som sjuder av liv, helt fantastiskt vilket folkliv på gator och i gränder. Små mysiga hål i väggen att fika och inte många uteserveringar som blockerar trottoarerna. Vackra välskötta mindre och större parker med blommor, massvis av blommor.

Är rena ”sommarparadiset” jämfört med Gävle som har 70 tusen innevånare i stan. Och halva centrum avstängt med ölschappar, gräsytor som inte sköts. Blomster i Gävle, finns lite i Esplanaden. Där turisten borde se prunkande blomsterängar i Stadsträdgården är det gräs 40-50 cm högt.

Gävles före detta stolthet Boulognersskogen kan man glömma som turist. Finns ett kafé i hela parken som tidigare hade fyra mysiga små rastställen för den fikasugne flanören.

Kanalerna i Stadsträdgården är fulla av skräp och dy, borde rensas och vatten ledas in i dem från ån för bättre miljö och trivsel. Reservatet på Söder är en stor skam för Gävle. Åk till Kalmar och se ett levande reservat utan sly och ogräsbevuxna kullerstensgator.

Hade jag inte kollat på Wikipedia hur många innevånare Kalmar har så hade en gissning varit 100 tusen inte enbart 40 tusen.

Husbilsresenär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare