Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skyddet på vägen saknar proportioner

Körde en dag från Gävle genom Björke mot Bergby där jag passerade genom Hamrångefjärden. Plötsligt i en svag högerkurva står en sådan där lastbil med nerfälld "jättekollisionsfångare" (TMA-bil) och blockerar hela norrgående fil.

Lastbilen har en skylt ”Grästrimning” men inga andra varningstecken. I lastbilen sitter en chaufför och följer den enda person som långt från vägbanan trimmar bort gräs. Den arbetande personen har sin servicebil stående vid vägkanten framför lastbilen.

Det är nästan omöjligt att passera den stillastående lastbilen då all sikt är blockerad. Det hela saknar alla proportioner.

Jämför med en vinterdag i Hamrångefjärden och se barn klättra på plogvallen på väg hem från busshållplatsen med sin skolväska och långtradarna dundrar förbi en meter från dem. Det är det ingen som bryr sej om, men arbetarskyddet får kosta miljoner där det inte ens behövs.

Bilhatet är kompakt i vänsterstyrda Gävleborg som nu ska lägga 20 miljoner på cykelvägar där ingen cyklar, möjligen den dag då vi slarvat bort allt och är Fattigsverige igen.

Jan Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare