Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Släcker ni bränder med dricksvatten?

Annons

Har bara en liten fundering i dessa hysteriska klimattider: När det brinner så kopplar räddningstjänsten upp sig via brandposter. Är det dricksvatten eller annat vatten som finns i brandposterna? Det känns lite som slöseri med dricksvatten om det nu är så. Vore kul med svar från Gästrike vatten eller räddningstjänsten!

Mj

Svar direkt: Ja, men vi arbetar med alternativa lösningar

Ja, det stämmer att vi i dagsläget tar dricksvatten från brandposterna för släckningsarbete och vi håller med att det inte är hållbart. Det är kommunerna som är ytterst ansvariga för Brandvattenförsörjningen i respektive kommun.

Gästrike Vatten AB och Gästrike Räddningstjänst ingår i ett samverkansprojekt med kommunerna där vi arbetar med långsiktiga hållbara alternativa lösningar. Projektet arbetar bland annat med dagvattendammar, öppet vatten, vattenkiosker, processvatten, och superbrandposter. Arbetet är en viktig del i varje kommuns tillväxtplaner.

Gästrike Räddningstjänst arbetar därutöver ständigt med metodutveckling för att minska vattenåtgången vid släckning.

Med vänliga hälsningar

Gästrike Vatten AB

Gästrike Räddningstjänst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare