Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta att ge bort invånarnas egendom till multinationella företag

Ge inte bort mer av vår trygghet är ni snälla! Här kommer en försynt begäran så här i början av det nya året. Jag vänder mig till Gävles beslutande politiker.

Kan ni vara snälla och sluta ge bort kommuninvånarnas egendom och trygghet till multinationella företag som inte ens betalar skatt i landet.

Vi hade en flygplats där brandflyg och sjuktransporter kunde landa och tanka för att erbjuda trygghet och säkerhet till oss som bor i Gävleområdet. Men se, den anläggningen ska vi gräva bort och sen upplåta marken till privata intressen.

Rent vatten i brunnar och kranar är ju gott. Nej, men se, där var det andra intressen som hamnar före kommuninnevånarnas behov. Sen var det elektriciteten i våra hem. Äsch, det är väl inte så viktigt i jämförelse med de ettor och nollor som måste få sitt först.

Vad kommer härnäst? Sälja vägnätet till något transportföretag och förbjuda invånare att köra på vägarna. Hyreskomplex i stället för park i Boulognerskogen kan säkert intressera någon vaken exploatör. Och Strömvallen är väl fortfarande aktuell att bebyggas.

Jag trodde att våra politiker skulle jobba för oss som bor i kommunen och som betalar deras löner. Det verkar inte riktigt som de förstår det.

Biggles

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare