Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta att tjata om hur vacker gästrikekusten är

Nu får ni väl sluta tjata om hur oerhört vacker och fiskrik gästrikekusten är. Jag är i 60-årsåldern och frågar: När blev den det?

Har i alla år fått höra att det är synd att vår kustremsa saknar en fin skärgård. Det låter ju på er som den kan jämföras med Höga Kusten, Luleå skärgård eller Stockholms Skärgård vilket är att kraftigt överdriva.

Att vindkraftsbolagen valt att söka tillstånd för vindkraftutbyggnad här utanför är väl väldigt bra för elförsörjningen det måste ni väl förstå?

Ni måste ju se till helheten för Sverige och inte bara stirra er blinda på att marknadsvärdet för era fastigheter sjunker med några hundra tusen. Sånt bör man tåla när det gäller investeringar på den här nivån. Så se det från deras sida också, ibland är det viktigare saker som går före än några sommarstugor. En tröst är att fastighetsskatten blir lägre.

Kan hålla med om att Stockholms Skärgård skulle vara ypperlig för investeringar av den här storleken. Tillbringade några dagar där i somras och kunde konstatera att det finns tusentals kobbar och skär som skulle fungera som färdiga fundament till verken.

För övrigt ha det så bra och njut av vårsolen.

Skogsbonden som är omringad av vindkraftverk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare