Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snälla Sundlöv, tänk om!

I lördags vaknade jag av att mina tårar rann. Jag drömmer inte speciellt ofta så något förvånad satte jag mig på sängkanten. Min fru frågade mig hur läget var och vad jag drömde. Något generad svarade jag att jag drömde att Brynäs tog SM-guld.

Varför gråter du då? frågade hon. Jag gråter inte för att de tog SM-guld, jag gråter för jag är så glad för ”Jackes”, skull svarade jag.

Historien har egentligen inget med sakfrågan att göra utan ringar mer in mina känslor för Brynäs IF som förening och, så klart, mina känslor för Jacob Blomqvist som person. Historien hade dessutom varit ganska irrelevant om jag inte två dagar senare nåtts av beskedet att Brynäs inte väljer att erbjuda någon förlängning av ”Jackes” utgående kontrakt.

Lika positiv känsla jag vaknade med i lördags var känslan jag gick och la mig med i går kväll negativ. En klump i magen som liksom aldrig släppte. Nu när jag vaknar och klumpen sitter kvar börjar jag fundera över vad det är som berör mig så mycket. Jag är både färgad och partisk då ”Jacke” är min bästa vän men jag inbillar mig ändå att den här känslan har mer att göra med min relation till föreningen Brynäs IF.

I en tid där klubbkänsla sedan länge är bortblåst och där pengar styr inbillar jag mig att det finns undantag. Dom är få, men dom finns. Jag vill att min förening ska bekräfta dom undantagen. Att mitt Brynäs innehåller spelare med hjärta för Brynäs.

Om det är någon som borde känna och tycka som jag så är det ju du Micke Sundlöv. Du har en svår roll och jag förstår att det här var ett svårt beslut att ta och ett svårt besked att lämna! Speciellt med tanke på att det faktiskt var du som en gång värvade tillbaka ”Jacke” till föreningen.

Jag skulle i mitt övertalningsförsök kunna rabbla statistik och tala för min sak men allt jag skulle komma med är ju saker som du redan har stenkoll på. Därför påminner jag i stället om att när man tittar på statistik och pratar om prestation så måste man också sätta det i relation till speltid och förutsättningar. Det finns också saker som ingen statistik visar, egenskaper som inte alla har, egenskaper som Jacob Blomqvist har. Egenskaper vårt Brynäs behöver!

Vem i dagens Brynäs hade varit beredd att gå ner så mycket i lön för att få stanna? Var ska du hitta en spelare av samma kvalitet som accepterar så lite speltid och vilken roll han än får?

Nja, jag tror det blir svårt. Så för Brynäsandans skull ber jag dig, behåll lagets själ och hjärta.

Man kan göra om, det är okej att göra fel. Än är det inte försent.

Robin Westlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare