Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snart är allt från toapapper till flyttkartonger fulla med solceller

Svar till signaturen Lasse 9/7 som tydligen lyckats inbilla sig att Sverige ligger i framkant och är pådrivande när det gäller vindkraftsverk. Gaphalsar som anser att vindkraftverk tydligen är bland det värsta som finns? Till skillnad från kärnkraftverk, pappersbruk, enorma hamnar med jättekranar och saker som till exempel motorvägar som smälls ut längs kusten så nära vattnet det bara går. Bara så att bilisterna ska ha något fint att titta på när de drar fram längs skogen av mobilmaster som kantar deras färdväg. 

Och det är ingen som är intresserad av att bygga nya kärnkraftverk, eftersom det kommer att bli extremt dyrt – vilket alla med insikt i energisektorn har insett sedan länge. Vad blir nästa grej? Ska vi återuppliva Facit och börja producera mekaniska räknemaskiner? Transistortekniken kommer nog att försvinna på sikt? Även VHS och LP-skivor är nog mogna för en comeback snart? Ja, tillsammans med ny kärnkraft alltså. 

Redan idag så går det att trycka solceller direkt på enorma rullar med plast-laminat av olika slag. Priset faller enormt snabbt samtidigt som verkningsgraden hela tiden blir allt högre. Snart får vi nog acceptera att allt från toapapper till flyttkartonger kommer att vara fulla med solceller. Inte för att det skulle vara speciellt effektivt utan på grund av att det helt enkelt kommer att vara billigast, istället för att ha två separata pappersbruk där en fabrik av någon anledning inte trycker dit lite solceller - kanske för att det blir mer exklusivt? 

Tony N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare